post featured image
lijn

BMT bundelt de krachten met IFFS

BMT Fire & Rescue en Innovative Firefighting Solutions (IFFS) uit Berlicum gaan samen verder. BMT neemt IFFS over, waardoor er een compleet en uniek productenpakket ontstaat voor veiligheidsregio’s en de industriële brandweren in heel Europa. IFFS behoudt zijn naam en medewerkers.

Waar IFFS naast tankautospuiten met name watertransportsystemen en hose managementsystemen engineert en produceert, zijn wij juist gespecialiseerd in afzetcontainers, schuimblusvoertuigen, natuurbrandbestrijdingsvoertuigen en One Seven drukluchtschuimsystemen. Onze producten sluiten dus naadloos op elkaar aan. “We zetten deze stap vanuit de overtuiging dat één plus één minimaal tweeënhalf is”, vertelt BMT directeur-eigenaar Marco van Hulst. “Zo stomen we ons klaar voor de toekomst.”

Meer slagkracht
Marco kijkt uit naar de krachtenbundeling, waardoor we in omvang verdubbelen. Vooral om elkaars kennis, kunde en netwerk volop te benutten. “De overname zorgt voor meer slagkracht”, legt hij uit. “Ook creëren we op deze manier kansen om onze exporttak te vergroten. Kortom: we groeien hierdoor en verstevigen onze marktpositie. Uiteraard blijft onze samenwerking met het Franse Desautel en het Spaanse VS Focum gewoon bestaan.”

IFFS komt naar Oss
Ook IFFS-directeur Stefan Govers ziet de toekomst dankzij de overname met vertrouwen tegemoet. Ook al staat er een verhuizing op de rol. “Ja, het is een aardige verandering, maar nee, dit is niet spannend”, laat Stefan weten. “In ons huidige pand groeien we uit ons jasje, waardoor we juist uitkijken naar de nieuwe faciliteiten bij BMT. Van daaruit kunnen we onze dienstverlening en service op alle fronten optimaliseren.”

Hetzelfde DNA
Om de samensmelting soepel te laten verlopen, is er ook voor commercieel directeur Mannus Bergboer een belangrijke rol weggelegd. En daar heeft hij alle vertrouwen in. “Het DNA van IFFS en BMT is hetzelfde”, benadrukt hij. “We zijn allebei innovatief, flexibel én een typisch Brabants familiebedrijf. Dat blijven we ook. We – ik durf gerust ook voor de rest te spreken, hebben er veel zin in!”

Marco van Hulst: “We zetten deze stap vanuit de overtuiging dat één plus één minimaal tweeënhalf is”

Actueel

BMT Innovatieplein op eRIC 2024

Lees verder

BMT installeert stationaire BMT-CAFS installatie in parkeergarage Amsterdam

Lees verder

BMT Fire & Rescue Benelux dealer voor FFS Big Flow systemen

Lees verder
lijn