post featured image
lijn

One Seven DLS en hoogspanning – Getest en gecertificeerd tot 100.000 volt

One Seven drukluchtschuim officieel getest en gecertificeerd is voor inzet bij spanning houdende installaties tot wel 100.000 Volt

De energietransitie is volop aan de gang, waardoor elektriciteit een steeds grotere rol speelt. Zo groeit onder meer het aantal zonnepanelen op huizen en gebouwen in rap tempo evenals de hoeveelheid aan elektrische auto’s, bussen en vrachtwagens, maar bijvoorbeeld ook de gezamenlijke opslag van elektriciteit, alsmede het aantal windturbines. Resultaat hiervan is onvermijdelijk dat het aantal incidenten met elektriciteit drastisch zal toenemen. Dergelijke incidenten brengen mogelijk een geheel nieuwe wijze van inzet door de brandweer met zich mee. Het is daarbij goed te weten dat One Seven drukluchtschuim officieel getest en gecertificeerd is voor inzet bij spanning houdende installaties tot wel 100.000 Volt (zie video en certificaat).

Dit houdt in dat transformatoren en andere elektrische installaties, uitermate goed kunnen worden beschermd door een stationair One Seven drukluchtschuim systeem, maar zeker zo belangrijk, dat het met One Seven (droogschuim) mogelijk is om dergelijke branden te blussen door brandweerpersoneel zonder hen onnodig extra risico’s te laten nemen.

content image leftcontent image right

Bekijk de test en het testcertificaat

Actueel

BMT Innovatieplein op eRIC 2024

Lees verder

BMT installeert stationaire BMT-CAFS installatie in parkeergarage Amsterdam

Lees verder

BMT Fire & Rescue Benelux dealer voor FFS Big Flow systemen

Lees verder
lijn