tekst pagina banner
lijn

Innovatieve oplossingen voor Brandweer en Hulpverlening

Al ruim 25 jaar is BMT dé specialist in ontwerp, productie, levering, renovatie en onderhoud van brandweermaterieel op het gebied van brandbestrijding, (technische) hulpverlening, ademlucht, decontaminatie en gevaarlijke stoffen.

Daarnaast is sinds 2021 door de overname van IFFS (Innovative Firefighting Systems) het product portfolio van BMT uitgebreid met onder andere waterwagens, hose management systemen, watertransportsystemen, schuimblusvoertuigen en tankautospuiten.

content image leftcontent image right

Onze inzet

Wij kiezen hierbij voor een klantgerichte en praktijkbewuste werkwijze: alles wat onze eigen werkplaats of bij één van onze exclusieve partners verlaat is uniek en ontwikkeld in nauwe samenwerking met de opdrachtgever. Wij produceren, leveren en onderhouden onder meer dienstvoertuigen, snelle interventievoertuigen, (compacte) tankautospuiten, natuurbrandbestrijdingsvoertuigen, watertransportvoertuigen maar ook industriële schuimblusvoertuigen en diverse soorten haakarm containers voor verschillende toepassingen als decontaminatie, verzorging, ademlucht en communicatie aan brandweer, industrie, politie en defensie in binnen- en buitenland.

Stuk voor stuk high end producten die zich in de praktijk hebben bewezen, omdat er tot in het kleinste detail rekening houden is met de eisen en wensen van de gebruiker.

 

content image left
content image leftcontent image right

Haakarmcontainers

Naast blusvoertuigen richten wij ons ook op de productie en renovatie van haakarmcontainers voor uiteenlopende taakstellingen, zoals HAB Ademlucht, HAB Ontsmetting, HAB OGS en HAB Blussing.
Wij vervaardigen deze custom built containers in onze eigen werkplaats, veelal vanuit een torsie-vaste stalen hoofdconstructie met aluminium beplating en interieur. In deze volledig ingerichte containers komen gebruiksgemak, duurzaamheid en gewichtsreductie samen.

Decontaminatie

BMT heeft ruime ervaring in de bouw en ontwikkeling van specialistische decontaminatie-containers, die zowel in Nederland als internationaal worden ingezet. Deze deco-containers kunnen worden uitgerust met het ‘actief schuim ontsmettingsprincipe’, waarbij minder water nodig is en waarbij aerosolvorming wordt voorkomen. Deze schuimtechniek, met de naam ActiveFoam 40T, is beschikbaar voor zowel de ontsmetting van technische uitrustingen als voor persoonlijke (huid)ontsmettin

content image leftcontent image right

Specialisme

✔ Haakarm containers
✔ First Responder voertuigen
✔ Industrievoertuigen
✔ Natuurbrandbestrijdingsvoertuigen
✔ Snelle interventievoertuigen
✔ Dienstvoertuigen
✔ Ongevallenbestrijdingsvoertuigen
✔ Water-Schuimblusvoertuigen
✔ Gevaarlijke Stoffen en Decontaminatie
✔ CAFS One Seven Systemen
✔ Merkonafhankelijke service en onderhoud