post featured image
lijn

Nieuwe CCFM natuurbrandbestrijdings voertuigen voor Veiligheidsregio Haaglanden

Veiligheidsregio Haaglanden speelt in op steeds groter wordend natuur- en duinbrand risico door aanschaf van 3 CCFM Natuurbrandbestrijdingsvoertuigen

Natuurbranden in Nederland zullen mogelijk vaker voorkomen en lastiger te bestrijden zijn. Brandweer Haaglanden krijgt in 2024 drie nieuwe BMT-Desautel CCFM terreinvaardige tankautospuiten waarmee ze inspelen op deze ontwikkeling. Vandaag ondertekende Esther Lieben, commandant Brandweer Haaglanden, het contract voor de levering van deze voertuigen met BMT Fire & Rescue.

 

content image leftcontent image right

De nieuwe voertuigen zijn specifiek bedoeld voor brandbestrijding in het uitgestrekte natuur- en duingebied van de veiligheidsregio. Er is gekozen voor de BMT-Desautel CCFM omdat ze uiterst terreinvaardig zijn en beschikken over een grote hoeveelheid water.

De CCFM heeft een tank van maar liefst 4000 liter water, waardoor hij tevens als waterdrager ingezet kan worden bij grote incidenten.

Daarnaast is er intensief overleg geweest met het projectteam van de veiligheidsregio om het voertuig aan te passen naar de inzetomstandigheden in de regio, zo worden de CCFM’s bijvoorbeeld uitgevoerd met een automatische versnellingsbak met koppelomvormer.

content image leftcontent image right

De CCFM’s zullen volgens een nieuw natuurbrandbestrijdingsconcept ingezet worden in samenwerking  met de nieuwe Ford Ranger pick-ups die de Veiligheidsregio heeft aangeschaft.

Hierdoor kan Brandweer Haaglanden natuurbranden in de regio nu nog effectiever aanpakken.

De nieuwe voertuigen worden geplaatst op de kazernes langs de kust van de Veiligheidsregio Haaglanden: Monster, Scheveningen en Wassenaar.

Actueel

Nieuwe CCFM natuurbrandbestrijdings voertuigen voor Veiligheidsregio Haaglanden

Lees verder

BMT wordt exclusieve Nederlandse distributeur van CTD schuimbijmengsystemen.

Lees verder

BMT introduceert X-Cat multifunctionele Brandweer en hulpverleningsrobot in Benelux

Lees verder
lijn