post featured image
lijn

BMT wordt exclusieve Nederlandse distributeur van CTD schuimbijmengsystemen.

Na jarenlange intensieve samenwerking, is het nu officieel. BMT Fire & Rescue is vanaf 2023 de exclusieve distributeur voor de innovatieve schuimbijmengsystemen van CTD.

Al meer dan 30 jaar heeft CTD dezelfde ambitie, namelijk zijn ervaring, zijn vaardigheden en de kwaliteit van zijn producten te perfectioneren.

Met de transitie naar PFAS / Fluorvrije schuimvormende middelen loopt CTD voorop op het gebied van innovatieve en multifunctionele schuimbijmengsystemen waarbij gebruiksvriendelijkheid en nauwkeurige bijmenging voorop staat om zo een optimale schuimkwaliteit te kunnen garanderen en een effectief blusresultaat.

 

content image leftcontent image right

CTD, Franse fabrikant van schuimbijmengapparatuur, is een belangrijke speler geworden in de wereld van de brandbestrijding met zijn bijmeng-, overslag- en hogedrukapparatuur en blusgroepen.

Door innovatie en een langetermijnvisie aan te moedigen, diversifieert CTD zijn activiteiten en breidt het zijn geografische reikwijdte uit van Frankrijk naar het internationale toneel.

Unieke kenmerken CDT Schuimbijmengsystemen

Dit geavanceerde schuimbijmengsysteem staat is uniek in de markt:

  • Geen drukverlies; dit maakt het mogelijk om het systeem en de voertuigen buiten de gevarenzone te installeren.
  • Betrouwbaarheid: in de afgelopen 10 jaar zijn meer dan 1000 eenheden geïnstalleerd en geen enkele is afgekeurd of vervangen.
  • Gebruiksgemak: de training is zo eenvoudig dat iedereen het in minder dan 30 minuten onder de knie heeft.
  • Beschikbaar voor debieten van 30 – 26000 lpm
  • Druk: functioneert in een breed drukbereik van 2 tot 40 bar
  • Snel: het systeem pompt en selecteert automatisch het schuim en het gebruikspercentage en injecteert onmiddellijk.
  • Nauwkeurig: het systeem maakt het mogelijk om het exacte percentage te verkrijgen met een precisie van 0,1% in het volledige druk- en debietbereik.
  • Slim: alle handelingen worden geregistreerd en kunnen worden gecontroleerd via Bluetooth verbinding.
single-content-image

Service

Ook voor service aan uw CTD systemen bent u bij BMT aan het juiste adres, onze service engineers zijn volledig opgeleid voor service en onderhoud aan uw systemen in onze eigen werkplaats of bij u op locatie.

Daarnaast zijn diverse CTD systemen uitgerust met een connectiviteitsoplossing waardoor deze op afstand uit te lezen zijn voor service en onderhoud.

Maatwerk Engineering

Naast de standaard CTD systemen kan het natuurlijk voorkomen dat u op zoek bent naar een mobiele of stationaire maatwerkoplossing. De engineers van BMT en VTN staan voor u klaar om u te helpen met een oplossing op maat.

Wenst u meer informatie over de mobiele en stationaire oplossingen van CTD, neem dan contact op met een van onze productspecialisten.

Meer weten over de schuimbijmengsystemen van CTD?

 

Actueel

Desautel introduceert 100% Elektrische Autoladder

Lees verder

BMT Innovatieplein op eRIC 2024

Lees verder

BMT installeert stationaire BMT-CAFS installatie in parkeergarage Amsterdam

Lees verder
lijn