post featured image
lijn

Introductie van de RHYNO PROTECT Blusrobot

Compacte blus- en verkenningsrobot voor Brandweer

Shark Robotics introduceert de RHYNO PROTECT – een geavanceerde blus- en verkenningsrobot die speciaal is ontworpen om brandweereenheden en bedrijven te ondersteunen in het beheer van brandrisico’s. Deze robot, als compacte versie van de COLOSSUS-brandbestrijdingsrobot, biedt ongeëvenaarde mogelijkheden voor brandbestrijding in hoogrisicogebieden.

single-content-image

Krachtige Prestaties in de Frontlinie

De RHYNO PROTECT is meer dan alleen een robot; het is een krachtpatser met indrukwekkende specificaties. Met een trekkracht van 200 kg en een laadvermogen van 250 kg kan de robot aanzienlijke belastingen aan, waardoor hij ideaal is voor brandbestrijding en noodsituaties. Dankzij zijn robuste elektrische aandrijving en lange batterijlevensduur van tot wel 5 uur is de RHYNO PROTECT klaar voor langdurige inzet, zelfs onder de meest uitdagende omstandigheden.

Belangrijkste Kenmerken:

  1. Multi-missie mogelijkheden: De RHYNO PROTECT kan worden uitgerust met meer dan vijf verwisselbare modules voor verschillende taken, waaronder brandbestrijding, evacuatie van gewonden en verkenning.
  2. Hittebestendigheid: Deze robot is ontworpen om extreme temperaturen te weerstaan, waardoor hij continu kan worden ingezet in gevaarlijke omgevingen.
  3. Wereldwijd bewezen: De RHYNO PROTECT presteert optimaal in diverse scenario’s en is al succesvol ingezet in verschillende landen over de hele wereld.
  4. Gebruiksvriendelijke bediening: De robot kan eenvoudig worden bediend via digitale tablets, met AI-gestuurde functies voor precisiecontrole en realtime videofeedback.
  5. Robuust chassis: Gemaakt van aluminium van ruimtevaartkwaliteit, is de RHYNO PROTECT waterdicht en stofdicht (IP67-niveau), wat bijdraagt aan zijn duurzaamheid.
content image leftcontent image right

Toepassingen in de Praktijk

De RHYNO PROTECT is ontworpen voor een breed scala aan toepassingen. Naast brandbestrijding is de robot ook effectief in de evacuatie van gewonden, CBRN-decontaminatie (Chemisch, Biologisch, Radiologisch en Nucleair) en het transport van uitrusting. Deze veelzijdigheid maakt de RHYNO PROTECT een onmisbare hulp voor brandweerlieden en andere hulpdiensten die snel en effectief moeten reageren op noodsituaties.

Innovatieve Technologie voor de Toekomst

Met functies zoals een water-/schuimmonitor die tot 2.000 L/min kan spuiten en een camerasysteem met een vaste frontcamera en thermische camera’s, biedt de RHYNO PROTECT een scala aan technologieën die de efficiëntie en effectiviteit van brandbestrijding aanzienlijk verbeteren. De robot is uitgerust met Lithium-ion batterijen die eenvoudig te verwisselen zijn, waardoor downtime tot een minimum wordt beperkt.

content image leftcontent image right

Conclusie

De RHYNO PROTECT van Shark Robotics vertegenwoordigt een belangrijke stap voorwaarts in de wereld van brandbestrijding. Met zijn krachtige prestaties, veelzijdigheid en geavanceerde technologie biedt deze blusrobot een ongeëvenaarde ondersteuning aan de helden in de frontlinie van brandbestrijding. Of het nu gaat om het bestrijden van een brand, het evacueren van gewonden of het uitvoeren van verkenningen in gevaarlijke gebieden, de RHYNO PROTECT is er om te helpen.

Actueel

Introductie van de RHYNO PROTECT Blusrobot

Lees verder

Te Koop Aangeboden: Schuimblusvoertuig Brandweer (Euro 5 – 2013)

Lees verder

Desautel introduceert 100% Elektrische Autoladder

Lees verder
lijn